Lena wint provinciale finale Nationale Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 11 april 2024 10:15

Schiedamse Lena Plotnik Pinho, leerling aan de Sint Jozefschool, gaat de provincie Zuid-Holland vertegenwoordigen bij de landelijke finale voor de Nationale Voorleeswedstrijd. 👏👏 Gisteren won ze de provinciale finale in Rotterdam. Haar klasgenoten moedigden haar luidruchtig aan en waren trots op haar voorleeskunsten!! En wij natuurlijk ook! 😀😀

In het voorjaar deden maar liefst 15 basisscholen uit Schiedam mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd. Na de regionale voorronde in Krimpen aan de Lek mocht Lena door naar de provinciale finale die op 10 april 2024 gehouden werd in de Bibliotheek Rotterdam.

Haar klasgenoten waren meegereisd en moedigden haar luidruchtig aan. Ze waren allemaal reuze trots op Lena's voorleeskunsten!! Ze zal de provincie Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de zinderende landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 22 mei 2024 in Tivoli Utrecht. Neemt ze dan ook weer haar fans mee? We hopen van wel! Uiteraard zullen we als Bibliotheek Schiedam haar ook van harte aanmoedigen! Trots op jou, Lena!

 

Lokale omroep DitIsTwee maakte onderstaande reportage.